Wedstrijdsecretariaat

VV Bargeres, DZOH en SC Erica

Handleiding wedstrijdsecretariaat svo BDE

Contactgegevens: 

Danielle Pascal

info@svobde.nl 

06-??????


Instructies voor Trainers en Teammanagers!

 1. Ik krijg niet voldoende spelers op de been. Wat kan ik doen?
 2. Hoe kan ik een tijdwijziging aanvragen?
 3. Hoe kan ik een wijziging van datum aanvragen?
 4. Hoe kan ik een snipperdag/baaldag aanvragen?
 5. Hoe regel ik een inhaalwedstrijd?
 6. Hoe regel ik een oefenwedstrijd?
 7. Wat moet er allemaal worden geregeld voor een doordeweekse wedstrijd?
 8. Wat doe ik als een uitslag nog niet of niet juist bij de KNVB bekend is?
 9. Welke dagen heeft de KNVB ingepland (beker/competitie of vrije dagen). Zie Speeldagenkalender                
 1. Ik krijg niet voldoende spelers op de been. Wat kan ik doen?
 2. Kijk eerst of je bij andere teams spelers kunt lenen;
 3. Vraag bij thuiswedstrijden aan de wedstrijdsecretaris of er ruimte op de velden/in de kleedkamers is om die dag eerder of later te spelen; wellicht krijg je op een andere tijd wel genoeg spelers bij elkaar ==> zie Hoe kan ik een tijdwijziging aanvragen?
 4. Een snipperdag aanvragen ==> zie onder Hoe kan ik een snipperdag/baaldag aanvragen?
 5. Zoek contact met de tegenstander en kijk of je tot een andere datum kunt komen ==> zie voor de regels die hiervoor gelden Hoe regel ik een inhaalwedstrijd?
 6. Lukt dit helaas allemaal niet, meld het dan aan de wedstrijdsecretaris. Zij meldt de situatie aan de KNVB, die uiteindelijk beslist over spelen en/of gevolgen.
 1. Hoe kan ik een tijdwijziging aanvragen?
 2. Stuur het verzoek in een mail of whats-app naar de wedstrijdsecretaris. Vermeld datum, tijd, team en tegenstander;
 3. Het verzoek dient uiterlijk donderdagavond 19:00 uur 9 dagen voorafgaand aan de wedstrijd binnen te zijn. Zo heeft de wedstrijdsecretaris voldoende tijd om dit binnen de vereniging te regelen. svo BDE zal het tijdstip aanpassen indien dit mogelijk is binnen het programma van de desbetreffende datum.

De KNVB regels:

 • Verzoeken tot tijdwijziging (tot 9 dagen voorafgaand aan de betreffende wedstrijd) worden door svo BDE in behandeling genomen en indien mogelijk gewijzigd;
 • Verzoeken tot tijdwijziging (binnen 9 dagen voorafgaand aan de betreffende wedstrijd) zullen in overleg met de tegenstander worden behandeld. Mocht een tegenstander niet akkoord gaan dan zal de wedstrijd op het betreffende vastgestelde (door de KNVB) tijdstip worden gespeeld.
 1. Hoe kan ik een wijziging van datum aanvragen?
 1. Stuur het verzoek in een mail of whats-app naar de wedstrijdsecretaris. Vermeld datum, tijd, team en tegenstander;
 2. Het verzoek dient uiterlijk donderdagavond 19:00 uur 9 dagen voorafgaand aan de wedstrijd binnen te zijn. Zo heeft de wedstrijdsecretaris voldoende tijd om dit met de betreffende tegenstander te regelen.

De KNVB regels:

Categorie A

In categorie A mag in onderling overleg tussen beide teams een wedstrijd alleen worden verplaatst naar een datum gelegen vóór de oorspronkelijke wedstrijddatum. Binnen de periode van de flexibele winterstop mag een wedstrijd ook naar achteren worden verplaatst.

Categorie B

In seizoen 2019/’20 mogen wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 21 september t/m 14 december in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten uiterlijk 25 januari 2020 gespeeld zijn. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn vóór 6 juni 2020. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

 1. Hoe kan ik een snipperdag/baaldag aanvragen?

Voor het aanvragen van een snipperdag geldt een uiterste datum van 2 maart 2020. Hieronder staat alle specifieke informatie vermeld.

In de categorie B-veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag aan te vragen. Deze aanvragen worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld. Het is niet mogelijk een snipperdag aan te vragen voor een bekerwedstrijd. 

Verzoek

Een snipperdagverzoek moet uiterlijk op dinsdag 12.00 uur bij het betreffende district binnen zijn. Voor dit seizoen worden snipperdagverzoeken verleend tot en met 2 maart 2020. Na de aanvraag krijgen alle betrokkenen via de wedstijdwijzigingen een bericht van de verplaatsing. Het in onderling overleg verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Neem hiervoor in alle gevallen dus tijdig contact op met de wedstrijdsecretaris.

 1. Hoe regel ik een inhaalwedstrijd?

Bij een uitwedstrijd: 

 • Zoek contact met de wedstrijdsecretaris van de tegenstander. Zij zullen de verplaatsing verder begeleiden.

Bij een thuiswedstrijd:

 1. Zoek contact met de tegenstander en leg het hen voor;
 2. Informeer, zodra het contact is gelegd maar uiterlijk dinsdag voor 19:00 uur 10 dagen vóór de oorspronkelijke speeldatum. Laat de wedstrijdsecretaris weten dat je in gesprek bent met de tegenstander om tot een verplaatsing van de wedstrijd te komen;
 3. Zodra je met de tegenstander tot een nieuwe datum en tijd bent gekomen, neem dan wederom contact op met de wedstrijdsecretaris. De wedstrijdsecretaris zal beoordelen of de wedstrijd op dat moment gespeeld kan worden, eventueel zal er een voorstel worden gedaan voor een ander datum en tijdstip;
 4. Na akkoord zal de wedstrijdsecretaris de KNVB en de aanvrager informeren. De aanvrager kan het definitief bevestigen aan de tegenstander;
 5. Indien er doordeweeks teams verzet moeten worden, dan kan dit enkel onderling met de teams geregeld worden. Zie voor een actueel overzicht van de trainingen op onze website.
 1. Hoe regel ik een oefenwedstrijd? 

Bij een uitwedstrijd:

 • Zoek contact met leider/coach van de tegenstander. Mocht een datum bekend zijn meld dit dan alsnog bij de wedstrijdsecretaris. 

Bij een thuiswedstrijd:

 1.  Als je met de tegenstander een datum en tijd hebt bepaald, neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris;
 2. De wedstrijdsecretaris zal nagaan of de wedstrijd op dat moment op de velden van VV Bargeres, DZOH of SC Erica gespeeld kan worden
 3. Na akkoord van de wedstrijdsecretaris terugkoppelen dat de wedstrijd gespeeld kan worden. Je kunt het dan ook bevestigen naar de tegenstander;

Een oefenwedstrijd is altijd onder voorbehoud: als er KNVB wedstrijden op dat tijdstip worden gepland zal de wedstrijdsecretaris contact met je opnemen

 1. Wat moet er allemaal worden geregeld voor een doordeweekse wedstrijd? 

Een team dat een doordeweekse inhaal- of oefenwedstrijd heeft georganiseerd (zie Hoe regel ik een inhaalwedstrijd? of Hoe regel ik een oefenwedstrijd?), dient rekening te houden met de volgende zaken:

 • Het team moet zelf zorgen dat het veld wordt klaargemaakt (hoekvlaggen/doelen uitklappen) en niet onbelangrijk: het team moet ervoor zorgen dat dit ook weer wordt opgeruimd;
 • Het team zal zelf de tegenpartij moeten ontvangen;
 • Uitslag invullen 
 1. Wat doe ik als een uitslag nog niet of niet juist bij de KNVB bekend is? 

Het kan zijn dat een uitslag van een gespeelde wedstrijd nog niet of verkeerd in de standen is opgenomen. Gaat het om een thuiswedstrijd, meld het dan aan de wedstrijdsecretaris. Betreft het een uitwedstrijd, kaart dit dan eerst aan bij de wedstrijdsecretaris van de tegenstander. Krijg je binnen een redelijke termijn geen of een negatief antwoord, meld het dan bij de wedstrijdsecretaris van svo BDE.

 1. Speeldagenkalender KNVB

Voor een overzicht van de speeldagenkalender 2019-2020 kun je bijgaand bestand downloaden. Dit geeft een overzicht van de dagen waarop wedstrijden door de KNVB ingepland worden. Dit kunnen beker- en competitiewedstrijden zijn, maar ook inhaaldagen en vrije dagen (weekenden). Voor een actueel overzicht zie Speeldagenkalender regio Noord. https://www.knvb.nl/downloads/bestand/19031/speeldagenkalender-noord-2019-2020 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com